Hoofdmenu

Recent Comments

Maaike: Goed bezig!! Kan je een paar flesjes bewaren tot ...
peter: Hoi BEER, Van Harte met dit mooie resultaat ! H...
Edwin: Lekker bezig jongens. Het was zeker leuk om een ke...

Categorieën

Monthly Archives: februari 2015

Gisteravond was het even doorgaan, maar er zijn weer de nodige liters HPA gemaakt. We hebben het recept een beetje gewijzigd, maar er is net zoals de vorige keer 4x hop toegevoegd. Het kan niet anders dan dat dit weer een hoppig succes gaat worden! De wort smaakte in ieder geval prima, helaas raak je onderweg naar de fles altijd nog wat intensiteit kwijt. Het is dus geen koud kunstje om in te schatten hoe de wort moet zijn voordat er vergist gaat worden!

Nu geduld, en we zijn benieuwd wat het gaat worden!

 

hopbellen-300x225Na een middag ploeteren vanmiddag een mooie partij hopbellen op de kop getikt. Een goed bier begint met de juiste ingrediënten! Vanavond het recept verder vormgeven en vrijdagavond gaan de ketels weer op het vuur. Een nieuwe batch Natte Klets “Holland Pale Ale”, alias blauwe dop met het citrusje aan de voorkant, kan in de maak!

 

Er is belangrijk nieuws te melden: aankomende vrijdag trekken de brouwers van ‘Natte Klets’ weer alles uit de kast: we gaan weer brouwen. Gelukkig heeft één van onze brouwmeesters nog beslag weten te leggen op de exclusieve Franse hop die onze beroemde ‘blauwe dop‘ zo goed maakte. Succes is dus zo goed als gegarandeerd!

Uiteraard wordt hier gepost over de resultaten!

punk-ipa-1024x682Het kan zomaar verkeren. We hebben het niet meer koud! We hebben verwarming! Vanmiddag hebben we onze laatste creatie, een blonde Holland Pale Ale, overgeheveld naar het lagervat. Nog een paar weken geduld, en dan kan het bottelen beginnen!

Ook hebben we geproefd wat we vorige week gebotteld hebben. Dat gaat de goede kant op, er is al voldoende CO2 voor een stevige schuimkraag. Verder lekker “citrus fris” en hoppig. Dat smaakt al richting de lente!

Op de valreep nog een vrijdagmiddag-bericht van een collega van één van onze brouwmeesters. Die zat zomaar te genieten van onze “natte klets blauwe dop”. Hij wil er wel een krat van bestellen, maar zoals dat wel vaker gaat: het is al weer bijna op…… De productiecapaciteit moet worden opgeschroefd! We beschouwen dit recept als geslaagd. Voor de perfecte “remake” hebben we hop uit Frankrijk nodig.De “blauwe dop” is een geslaagd experiment en voor herhaling vatbaar! Zodra die er is komt er een post op de site.

En dan ‘last but not least’: een enthousiaste fan heeft Het Haarlemmermeers Brouwverbond een flesje ‘Punk IPA’ van Brew Dog geschonken. Waarvoor onze dank! Dat flesje had geen lang leven: het was lekker! Wel een beetje weinig, maar we zijn absoluut enthousiast! Het brengt ons zeker op nieuwe brouw-ideeën!

 

Welkom bij het Haarlemmermeers Brouwverbond: de makers van ‘Natte Klets’.

logo_websiteHet Haarlemmermeers Brouwverbond is “opgericht” eind 2012. Al menig jaar gefascineerd door de smaak van echt bovengistend bier besloten Peter en Martijn de stap te zetten en ons te gaan bekwamen als brouwmeesters. Nu, een aantal jaar verder en streng toezicht door onze raad van één commissaris hebben we een eigen brouwerij en al vele bieren gebrouwen. De kwaliteit is nog altijd stijgende, maar we zijn het punt voorbij om niet zonder (uiteraard gepaste!) trots te kunnen zeggen: “Wij zijn bierbrouwers, wij brouwen Natte Klets!”.

Het Haarlemmermeers Brouwverbond maakt bier zoals het bedoeld is. Meestal bovengistend, ongefilterd, maar altijd lekker hoppig en fris. We houden rekening met de seizoenen: in de herfst en winter is ons bier in de regel wat zwaarder en pittiger dan in de lente en de zomer. Al ons bier heet ‘natte klets’ met een subtitel die aangeeft wat er in de fles zit. Ons bier is met name herkenbaar aan de extra hop,  die dus altijd wat duidelijker aanwezig is dan in de meeste gangbare bieren.

We horen wel eens dat er mensen zijn die contact met ons willen hebben. Dat zou zomaar kunnen natuurlijk: je kan het altijd proberen. Contact opnemen kan hier.