Hoofdmenu

Recent Comments

Maaike: Goed bezig!! Kan je een paar flesjes bewaren tot ...
peter: Hoi BEER, Van Harte met dit mooie resultaat ! H...
Edwin: Lekker bezig jongens. Het was zeker leuk om een ke...

Categorieën

Monthly Archives: maart 2015

watje_final

Wij van het Haarlemmermeers Brouwverbond gaan voor exclusiviteit. Alleen het origineel is net aan goed genoeg, en dan nog het liefst in een zeer beperkte oplage. Dat maakt het speciaal. Daar houden we van!

Zo is er nu een zeer beperkte oplage hand(!)gemaakte natteklets.nl keycords beschikbaar. Voor de echte bierbrouwer en natte klets-drinker: niet voor watjes dus!

Verder gaan we komende week onze laatste creatie afvullen, gemaakt met echte haver.  Ook staat ons bier met gember te gisten. Zo zie je maar: rust hebben we weinig!

Dan nog een laatste bericht van onze biertelex: er gaan geruchten over een heus natteklets.nl bierfestival komende zomer. Exclusief voor vrienden van het brouwverbond natuurlijk. Het zou zomaar kunnen. Stay tuned!

klets_cord

 

Tja… geen geduld hè… Dat hebben we bij het Brouwverbond inderdaad niet. Gisteren stiekem een paar blauwe doppen open gemaakt. Op één been kan je niet lopen, en “één” geeft al helemaal geen statistische zekerheid. Dus er moesten 2 flessen open. Daar hadden we een degelijk excuus voor nodig: dat dan weer wel!

Zo zaten de brouwmeesters van het Brouwverbond op een regenachtige zaterdagmiddag zo maar te peuteren aan de remcilinder van een heuse VW Kever. Ook op dat vlak lijkt het net alsof we er verstand van hebben. Aanvankelijk zat het dan ook niet mee, maar als het dan toch lukt mag je jezelf ook best belonen. En niet onbelangrijk: excuus gevonden! Het proeven van wat we net in de fles gestopt hadden (gewoon even kijken hoe het rijpen  gaat, je kent het wel) konden we onszelf niet meer ontzeggen.

Dat viel niet tegen! We maakten 2 blauwe doppen open, en waarempel: het was gewoon genieten. Even neerstrijken op de net geplaatste bank, en we kwamen zomaar helemaal tot rust.

Dat smaakte naar meer. We hoeven ons blijkbaar (weer!) niet te schamen! Slechts 5 dagen in de fles, en we werden er emotioneel van. Gewoon “ouderwetsch” genieten! Lekker hoppig, en nu al schuim. Bier is en blijft emotie…. Echter: stil zitten is er niet bij! Komende vrijdag gaat het brouwverbond weer los. Er volledig tegenaan met een revolutionair recept! Volg ons blog voor de details!

Gisteravond was het dan zover: na een paar weken lageren kon onze nieuwe voorraad HPA afgevuld worden. Met een mooi donkerblauw dopje. Helaas geen foto deze keer! Het gistvat rook dan ook lekker naar hop, en het bier zag er op het oog al weer prima uit: het had een mooie donkere kleur. Nu maar weer geduld hebben. Minstens 2-3 weken zijn er zeker nodig voordat we het echt ‘bier’ kunnen gaan noemen. Alleen af en toe even schudden voor de smaak!

Met het weerbericht van het komend weekeinde zijn we helemaal in de lentestemming. Het Haarlemmermeers Brouwverbond was het eigenlijk zonder overleg eens: daar hoort een frisse “Lentehop” bij… Of was het nou “Lentebok”? Eigenlijk hebben we die laatste al gemaakt. Bier is en blijft toch ook een hoop emotie, en soms hebben we het er gewoon moeilijk mee. Dat dan weer wel…

Maar: één van de brouwmeesters heeft al ingrediënten gehaald, dus de voorraad grondstoffen is (gelukkig!) op peil. We moeten immers vooruit blijven kijken.

Om een lang verhaal kort te maken: die Lentehop gaan we dus maken! Komende vrijdagavond gaan we weer helemaal los met een hoop gezelligheid, water, hop en mout. En zo tegen de lente is het ongetwijfeld op smaak!

zilveren_dop_01MAR15

Zilveren dop 01MAR15

Vandaag was het dan zover: onze laatste hoppige blonde is afgevuld. Met een mooi zilverkleurig dopje. Lekker fris en hoppig. Eigenlijk nu al lekker. Nog een paar weken geduld, dan is het gerijpt en zit er voldoende CO2 in. Uiteraard gaan we tussentijds proeven of het bier beter wordt. Het smaakte in ieder geval al veelbelovend!