Hoofdmenu

Recent Comments

Maaike: Goed bezig!! Kan je een paar flesjes bewaren tot ...
peter: Hoi BEER, Van Harte met dit mooie resultaat ! H...
Edwin: Lekker bezig jongens. Het was zeker leuk om een ke...

Categorieën

Monthly Archives: juni 2015

 

bedrijfskleding_natteklets

Eerste concept van de bedrijfskleding van het brouwverbond

Uiteraard zijn we bij het Haarlemmermeers Brouwverbond onszelf in vrijwel onbeperkte mate bewust van (persoonlijke) hygiëne. Bier is nou eenmaal een uiterst gevoelig goedje als het om bacteriële- of schimmelbesmettingen gaat. Eigenlijk zijn deze besmettingen onze allergrootste nachtmerrie.

Na intensief en langdurig beraad met onze raad van commissaris (die overigens tevens verantwoordelijk voor de algehele kwaliteitscontrole is), werd uiteindelijk duidelijk wat er nog verbeterd kon worden: bedrijfskleding.

Sindsdien is stilzitten er voor de partner van één van de brouwmeesters er niet meer bij. Professionele bedrijfskleding moet en zal er komen.

En zoals de trouwe fan van het Brouwverbond weet: alleen noeste arbeid, bloed, zweet en tranen kan leiden tot resultaat en succes. Maarliefst 3 onafhankelijke lagen moesten apart gesneden worden om tot het resultaat op de foto links te kunnen komen. Binnen 0,1mm nauwkeurig wordt de folie uitgesneden. De snijplotter maakt overuren!

Niet zonder enige trots presenteert het Brouwverbond hierbij de eigen kledinglijn, die uiteraard alleen door stafleden van het verbond gedragen mag en zal gaan worden.

Alleen de tekst met een verwijzing naar het brouwverbond ontbreekt nog, en uiteraard zal de kleding gepersonaliseerd worden. Maar het logo is klaar, en mag best gezien worden!

Gratis. Da’s ook lekker! Dan zijn we er van de Natte Klets wel als de kippetjes bij! Zeker als we nog meer promotie (zie ook hier) kunnen maken voor onze kostelijke klets. Tenslotte zijn we er apetrots op!

We houden jullie niet langer in spanning: morgenavond is er de jaarlijkse autocross van Nieuw-Vennep. En zowaar: een regelmatige bezoeker van de NatteKlets mancave doet mee. En het wordt nog mooier: zelfs één van de NatteKlets brouwmeesters mag ook een paar rondjes gaan sturen!

Dan moet NatteKlets.nl natuurlijk wel goed zichtbaar zijn! Wederom heeft de fa. Korthuis (die van de Utiliteits Techniek) iets geheel belangeloos (en dus gratis!) ter beschikking gesteld: de benodigde vierkante centimeters voor onvervalste NatteKlets.nl stickers op de crossauto. Daar zijn we uiteraard blij en vereerd mee! Ook onze (raad van) commissaris is uitermate in zijn nopjes met het promotiemateriaal.

Gisteravond zijn ze er op geplakt, en een plaatje zegt nog steeds meer dan 1000 woorden. Nu alleen nog winnen. Aan de stickers kan het in ieder geval niet liggen!

IMG_20150624_201132

Handmatige like van de NatteKlets.nl sticker

IMG_20150624_195702

NatteKlets.nl sticker op de zijkant

  

 

NatteKlets promotiemobiel

De NatteKlets promotiemobiel™

Wij van de Natte Klets kruipen natuurlijk niet zomaar achter het toetsenbord: dan hebben we ook echt wat te melden! Zoals de oplettende lezers onder jullie weten hebben we nou eenmaal vaak andere prioriteiten dan de sociale media en de digitale snelweg. Zo brouwen we af en toe nog wel eens een biertje…

Wat we jullie in ieder geval niet willen onthouden: vanaf vandaag 17:15 maakt het NatteKlets promotieteam met een heuse NatteKlets promotiemobiel de Nederlandse wegen onveilig. Dat vonden we toch wel nieuws wat we niet langer onder de pet konden houden.

Nu realiseerden we ons ook dat jullie waarschijnlijk nieuwsgierig zijn waaruit het NatteKlets promotieteam bestaat. En jawel: ook daarover kunnen we een tip(je) van de sluier oplichten!

Niemand minder dan onze gehele raad van commissaris zit in hoogst eigen persoon achter het stuur van de nagelnieuwe donkerblauwe Volkswagen. Hiermee doorkruist onze commissaris vrijwel geheel Nederland (uitsluitend op werkdagen uiteraard). Mocht je ‘m zoeken: hij is meestal op de meest linkse rijstrook van de snelweg te vinden.

Bijkomend voordeel is dat onze commissaris dit voor zijn vaste honorarium doet, wat (zoals het hoort) reeds onder de zgn. “minister-president norm” ligt.

Extra publiciteit werkt natuurlijk als het ‘actie – reactie’ principe: extra promotie levert extra aandacht op. We hebben dan ook rekening gehouden met de vele extra bezoekers die dit aan onze website gaat opleveren: we hebben bij onze website-provider de nodige extra bandbreedte ingekocht, zodat iedereen natteklets.nl zonder irritante vertraging(en) kan bekijken.

Uiteraard zijn we enorm benieuwd waar het NatteKlets promotieteam allemaal gespot wordt: aarzel dus niet om het op Facebook, Twitter, WhatsApp etc. etc. te zetten!

Plaatje van het aller-allerlaatste Natte Klets sleutelkoord van de eerste serie!

Plaatje van het aller-allerlaatste Natte Klets sleutelkoord van de eerste serie!

Eigenlijk zijn wij niet zo van de (klets)praatjes. Geen woorden maar daden: dat is de insteek bij het Haarlemmermeers Brouwverbond. Maar aan de andere kant: je kan toch ook niet alles ongemerkt voorbij laten gaan, en soms moet je gewoon even stilstaan bij wat randzaken. Die blijken soms toch belangrijker zijn dan dat je in de eerste instantie denkt. Je moet het gewoon willen zien. Meer dan dat blijkt het vaak niet te zijn. Maar: uiteraard nemen wij ook op dit vlak als het er echt op aankomt onze verantwoording!

Zo wordt de energievoorziening van onze brouwketel al geruime tijd geheel belangeloos mogelijk gemaakt door de fa. Korthuis (Utiliteits Techniek). Eigenlijk is een dankwoord(je) daarvoor wel op zijn plaats!

Zo hebben we unaniem besloten het laatste ‘Natte Klets’ sleutelkoord van de eerste serie te doneren voor deze belangeloze bijdrage. Ook onze raad van Commissaris ondersteunt dit initiatief volledig en zonder voorbehoud.

Uiteindelijk is er maar één eerste serie, dus de waarde van dit waardevolle artefact mag absoluut niet onderschat worden!

Morgenavond (zondag) zijn we weer bezig met flessen vullen, en wie weet wordt het sleutelkoord dan wel uitgereikt. Het zou zomaar kunnen!

Lichtblauwe_dop_HPA_juni2015

Tja…. soms moet je gewoon ergens iets over kwijt. Dan ben je gewoon een klein beetje trots op jezelf. Dat hebben wij bij De Natte Klets de laatste tijd alleen wel (steeds) vaker. Deze keer is dat dan ook niet anders.

Zoals gewoonlijk en gebruikelijk hebben we bijzonder weinig geduld, dus we waren we voor ons gevoel wel een klein beetje genoodzaakt om toch maar een flesje open te maken. Alleen maar om te kijken (lees: proeven) hoe het rijpingsproces verloopt.

Daar waren we voor ons doen dan ook redelijk snel uit, en we kunnen er deze keer zowaar korter over zijn dan gebruikelijk: we hebben een ‘blijvertje’ erbij! Deze keer kwam er zelfs geen woord aan te pas: één blik na de 1e slok was deze keer al meer dan voldoende. Heerlijk fris, mooi amberkleurig, heerlijke hopgeuren en volop schuim. Zo zien we ze graag!

Het was voor de brouwmeesters meteen duidelijk: dit recept gaat zonder enige twijfel en / of verdere discussie de ‘Natte Klets kluis’ in. Het wordt er alleen nog uitgehaald als er gebrouwen wordt of als er nieuwe ingrediënten besteld moeten worden. Over de inhoud van het recept kan dan ook niet worden gecorrespondeerd.

Voor de formaliteit leggen we het recept en de heerlijke smaak nog voor aan onze raad van commissaris (is tevens verantwoordelijk voor de kwaliteitscontole), maar we gaan uit van goedkeuring bij voorbaat.

Heel even kwam zelfs de gedachte over een kruising met onze Blauwe Dop 3.0 voorbij: dat zou dan ook zomaar een extra variant in het Natte Klets assortiment kunnen worden. Eerst dit maar eens op maken…