Hoofdmenu

Recent Comments

Maaike: Goed bezig!! Kan je een paar flesjes bewaren tot ...
peter: Hoi BEER, Van Harte met dit mooie resultaat ! H...
Edwin: Lekker bezig jongens. Het was zeker leuk om een ke...

Categorieën

Monthly Archives: januari 2017

Gisterenavond was het zover, de Natte Klets moest op op de fles ! De laatst gebrouwen Venneper Pale Ale en de Barley Wine waren allebei uit hun primaire gisting gelopen, reeds  1 keer geheveld en geruime tijd gelagerd  dus tijd voor de fles. Eerst zorgvuldig alle flessen spoelen, 10 kratten maar liefst, en vervolgens de suiker erbij voor de secundaire gisting.

Onder toezicht oog van de voltallige raad van kommissar en onze materieel sponsor hebben de brouwmeesters als eerste de Venneper Pale Ale, als vanouds herkenbaar aan de alom bekende metallic blauwe dop, en vervolgens de Barley Wine, herkenbaar aan de Old Oak bruine dop op fles gebracht.

Ondanks dat de temperatuur in de Klets redelijk op niveau is gekomen, met dank aan door Shrek’s tapijtpaleis gesponsorde petroleum kachel, is er toch voor gekozen het geheel op te slaan op kamertemperatuur met als doel de secundaire gisting snel op druk te krijgen.

De Klets voorraad is aan het op raken, dus we kunnen niet wachten. Laat het gistingsproces zijn werk maar doen ! Met een week of 3 volgen de eerste proefsessies, we houden onze trouwe volgelingen op de hoogte.

 

Natte Klets zit op de fles !