Hoofdmenu
Recent Comments
Maaike: Goed bezig!! Kan je een paar flesjes bewaren tot ...
peter: Hoi BEER, Van Harte met dit mooie resultaat ! H...
Edwin: Lekker bezig jongens. Het was zeker leuk om een ke...
Categorieën

Na de “hopshop” actie van 5/5/15 is 8/5/15 een deel van de merchandise verwerkt tot Blauwe Dop V3.0.

Blauwe Dop V2.0 was al een uitermate geslaagde HPA (IPA uit Holland) maar toch zit er wederom verbeterpotentie in. De verbetering dient te worden gezocht in verzachting van “het bittertje” achteraf. Hier houdt je van of je vindt het te……besloten is te experimenteren met twee andere hopsoorten in aangepaste dosering, verdere parameters houden we onveranderd. Hiermee trachten we deze nuance achteraf te reduceren / transformeren.

Na een drukke brouwavond, met tijdelijke afwezigheid van de brouwmeester t.g.v. calamiteit op de zaak, kon de klets om 00:35h uiteindelijk ter gisting worden geplaatst.  (dit dankzij de til hulp van de commissaris). Inclusief de inmiddels beproefde dry-hop met de knikkerzak gaan we komende week het primaire fermentatie proces zijn werk laten doen…………..

De stijgende lijn van de HPA wordt voortgezet !

(Tijdens het brouwproces hebben de brouwmeesters en consorten diverse concurrent bieren getest. Eerlijk is eerlijk, hier zit ook lekker bier tussen. Maar opvallend is ook dat er diversen bieren in de schappen staan die het predikaat “Smaakvol” niet zouden mogen dragen……..daarover later meer)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*